In iedere salon staat een schrijver centraal die op de leeslijst thuishoort. Dit keer is dat de man achter de geliefde roman Sil de strandjutter (1940): Cor Bruijn, geboren en getogen in Wormerveer, idealist, schrijver en onderwijshervormer. Veel van zijn boeken spelen zich af aan de Zaan, denk maar aan Wijd was mijn land. Mijn jeugd aan de Zaan (1883-1899), of op een locatie die het ‘wijde land’ van zijn jeugd weerspiegelden, zoals Terschelling, Lapland, Australië en West-Friesland. ‘Hij leefde met zijn kornuiten dicht bij de natuur, bij het water, de molens met hun zwaaiende wieken en het vertrouwde getok (…).’

En er is meer: onze stadsdichter draagt een toepasselijk gedicht voor. Leerlingen van Theatermijn en Fluxus zijn ook weer van de partij. Een boekhandel geeft een boekentip. Een enthousiaste lezer, leesclub of genootschap deelt de liefde voor een schrijver met het publiek. En jongeren laten zien hoe leuk lezen voor de lijst kan zijn. Na afloop is er alle gelegenheid tot napraten en boeken te ruilen te kopen in de foyer.

Iedereen is welkom bij Mens durf te lezen: de complete leesclub, de obsessieve lezer en de aarzelende, de heel jong en zeer oude lezer. Meepraten mag, hoeft niet. Het allerbelangrijkste is: Mens durf te lezen!

Voordeel
Leden van de Bieb krijgen € 2,50 korting per kaart op vertoon van hun Bieb-pas.

Zondag 15 april 2018
Zaantheater Zaandam
Aanvang: 16u00 

Prijzen

Vrije plaatskeuze
Regulier € 13,50
t/m 21 jaar/CJP € 11,00
Incl. € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe, gratis glaasje limoncello en hapjes