In iedere salon staat een schrijver centraal die op de leeslijst thuishoort. Dit keer is dat Nescio (Latijn voor ‘ik weet het niet’), pseudoniem van J.H.F. Grönloh (1992-1961), schrijver van een van de bekendste zinnen uit de Nederlandse letterkunde: ‘Jongens waren we – maar aardige jongens’. Nescio heeft niet veel gepubliceerd, maar vooral drie verhalen zijn klassiek geworden: De uitvreter (1911), Titaantjes (1915) en Dichtertje (1918). Zijn werk gaat over jong zijn, levenslust en vrijheid, niet willen buigen voor de harde eisen van de maatschappij. In zijn Natuurdagboeken schreef hij over de troost die de natuur biedt, nadat hij een aantal zwerftochten door Nederland had gemaakt.

En er is meer
Onze stadsdichter draagt een toepasselijk gedicht voor. Leerlingen van Theatermijn en Fluxus zijn ook weer van de partij. Een boekhandel geeft een boekentip. Een enthousiaste lezer, leesclub of genootschap deelt de liefde voor een schrijver met het publiek. En jongeren laten zien hoe leuk lezen voor de lijst kan zijn. Na afloop is er alle gelegenheid tot napraten en boeken te ruilen te kopen in de foyer.

Voor iedereen
Iedereen is welkom bij Mens durf te lezen: de complete leesclub, de obsessieve lezer en de aarzelende, de heel jong en zeer oude lezer. Meepraten mag, hoeft niet. Het allerbelangrijkste is: Mens durf te lezen!

Voordeel
Leden van de Bieb krijgen € 2,50 korting per kaart op vertoon van hun Bieb-pas.

 

Zondag 4 februari 2018
Zaantheater Zaandam
Aanvang: 16u00 

Prijzen

Vrije plaatskeuze
Regulier € 13,50
t/m 21 jaar/CJP € 11,00
Incl. € 3,50 voor pauzedrankje en garderobe, gratis glaasje limoncello en hapjes