• darkblurbg

Kun jij goed voorlezen? Doe mee!

Een schatkist vol verhalen! Dat is de titel van dit nieuwe project van Mens Durf Te Lezen. Samen met het Zaantheater organiseren we vanaf half februari 2019 voorleesmiddagen in verzorgingstehuizen in heel Zaanstad. We zoeken daarom mensen die graag voorlezen.

Waarom doen we dit?
Mens Durf Te Lezen! organiseert drie keer per jaar een literaire salon in het Zaantheater. Die salons gaan over literatuur, verhalen en schrijvers, vaak met een Zaanse inslag. De belangstelling voor deze voorstellingen groeit flink. En omdat niet iedereen naar het Zaantheater kan komen, zoals mensen in verzorgingstehuizen, gaan we naar ze toe.

Wat zit er in de schatkist?
Klassieke en moderne verhalen vormen het belangrijkste ingrediënt, met in ieder geval een gemeenschappelijk thema: ze gaan over de liefde. Dat kunnen spannende, ontroerende, warme en herkenbare verhalen zijn. Ze worden speciaal hiervoor geselecteerd door Anita Gundlach, producer en artistiek leider van Mens Durf te lezen.

Hoe werkt het?
In de maanden februari, maart en april 2019 gaat een groepje voorlezers langs bij verschillende verzorgingshuizen om de verhalen uit de schatkist aan de bewoners voor te lezen. Wij hopen dat dit reacties en verhalen bij hen losmaakt, waarover de voorlezers in gesprek kunnen gaan met de toehoorders. We zoeken dan ook mensen (vrijwilligers) die graag voorlezen en iets willen betekenen voor de oudere Zaankanter.
Het programma wordt 7 tot 10 keer uitgevoerd in verzorgingshuizen in de Zaanstreek en vindt altijd overdag plaats, meestal doordeweeks en soms in het weekend. Een programma duurt ongeveer een uur en wordt hooguit één keer per week gegeven. De groep is groot genoeg, zodat het niet erg is als je af en toe verhinderd bent. Vooraf krijg je een leuke training om levendig voor te lezen.
Als dank nodigen we je uit voor een mooie voorstelling in het Zaantheater.

Interesse?
Stuur voor 15 januari 2019 een korte mail waarin je jezelf voorstelt aan Sander Buckers: sbuckers@zaantheater.nl